Kassa

Oproep: Fysiotherapie steeds minder betaalbaar

  •  
19-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
253 keer bekeken
  •  
930x520_fysio
Deze week hebben de zorgverzekeraars hun zorgpolissen bekendgemaakt. Daaruit valt op te maken dat het aantal aanvullende verzekeringen met voldoende vergoeding voor fysiotherapie voor mensen die dit het meest nodig hebben steeds kleiner wordt. Maar niet alleen dat, deze pakketten worden ook steeds duurder. Bovendien is de toegang niet vrij omdat verzekeraars in veel gevallen medische selectie toepassen.

Mail ons

Heb je extra fysiotherapie nodig maar wordt die niet vergoed, ben je gestopt met fysiotherapie omdat je de behandelingen niet meer kan betalen of ben je van plan over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar maar word je door medische selectie niet toegelaten? Laat het ons weten! Mail kort je verhaal en telefoonnummer naar kassa@bnnvara.nl en vermeld daarbij ook of je wilt meewerken aan de uitzending.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

ben deen
ben deen24 nov. 2020 - 11:13

Alles draait om winst niet om onze gezondheid . Ik sla de tandarts ook al over . De fysiotherapie wordt ook te duur bedank VVD!

de vosjes
de vosjes23 nov. 2020 - 12:10

Al veel fysiotherapeuten werken zonder contract met de zorgverzekeraar. Ik vind het heel logisch daar de grote zorgverzekeraars aan de Fysio's wurgcontracten aanbieden. Een juiste vergoeding voor een behandeling zou nu 38 euro moeten zijn, volgens de Kngf nu betaald een grote Zorgverzekeraar CZ slecht 27 euro per behandeling uit. NB. kosten ivm Covid-19 worden niet vergoed, TERWIJL TANDARTSEN, MONDHYGIËNISTEN wel een vergoeding krijgen. Dit klopt van geen kanten en daarom keren steeds meer Fysio's de rug toe naar de zorgverzekeraars en gaan contractloos werken.

AVK
AVK23 nov. 2020 - 12:05

CZ schrapte alle machtigingsmogelijkheden voor langdurige therapie voor reumapatiënten m.u.v. de ziekte van Forestier (DISH). Doorlopende fisiotherapie voor een reumapatiënt is onmisbaar.

AVK
AVK23 nov. 2020 - 12:02

CZ (ik weet wat andere zorgverzekeraars hier mee doen) hebben alle doorlopende machtigingen voor Reumapatiënten geschrapt m.u.v. de ziekte van Forestier (DISH). Reumapatiënten zijn hiervan de dupe want doorlopende therapie voor reuma is niet te betalen dus je mag gewoon doorleven met erg veel pijn.

audb
audb23 nov. 2020 - 11:57

Als je goed gaat vergelijken dan zie je al snel dat je echt nog verzekeringen hebt waar je wel nog genoeg behandelingen kan krijgen maar dat de kosten daar wel hoog zijn. Zo zou ik bij Ditzo maximaal 9x Fysio krijgen voor €8,25 P.M (€ 128,20 icl basis verzekering) en pij PMA €163,95 voor 27 x fysio wat duur is omdat na de 21ste behandeling het eigenlijk chronisch zou zijn en dan de behandelingen verder door de basis verzekering vergoed zou moeten worden maar helaas houden veel verzekeraars er niet aan (alleen als een specialist dit als chronisch aanmerkt en geweigerd wordt door de verzekering kan je via de rechter dit alsnog afdwingen)

Hanp
Hanp20 nov. 2020 - 17:27

Inmiddels is het toch wel bekend dat verzekeraars en vooral de zorgverzekeraar criminele organisaties En goedgekeurd door een even zo criminele roverheid

1 Reactie
latevogel
latevogel23 nov. 2020 - 18:21

Als u de overheid en verzekeraars crimineel noemt, dan snap ik niet dat u hiervan geen aangifte doet. Of kunt u geen aanklacht formuleren?

Opa Eus
Opa Eus20 nov. 2020 - 16:17

Wij hebben Just. Wel tevreden en is goedkoper, maar slechts 4 fysiobehandelingen. Je hebt de keuze tussen goedkopere zorgverzekering met beperkingen of duurder en (iets) meer. Is maar net wat je wilt. Fysio kost 38,50 per behandeling. Dus stel 8 behandelingen nodig, 4 vergoed en de andere 4 kosten dan ca. 155,00. Aanvullend verzekeren kosten meer voor bijv. vergoeding 8 behandelingen.

1 Reactie
audb
audb23 nov. 2020 - 12:15

Iets meer dan bij die bewust(e) verzekering zit ik en daar krijg ik voor €118.10 wel 9 behandelingen (incl basis verzekering). Wat neer komt op €8,25 per maand ofwel €100 perjaar

anteunia
anteunia20 nov. 2020 - 16:04

Bij mijn zorgverzekering was ik enorm tevreden 2 jaar geleden. Ik kreeg elk jaar 1000 euro fysiotherapie vergoed. Nu is dat nog maar 350 euro. Ik liep al bij de fysio toen ik plotseling geopereerd werd aan een melanoom. Nu loop ik bij de fysio en de oedeem therapeut. Maar je kunt maar ca. 7 a 8 keer terecht. Inmiddels betaal ik beiden zelf. De revalidatie therapie van het ziekenhuis is door de Corona met een wachtlijst van 3 maanden komen te zitten. Dat zou dan wel vergoed worden. Dit is gewoon heel vervelend en kost veel geld. Inmiddels ga ik maar om de 3 weken bij allebei. Door de stress heb ik ook nog eens aangezichtspijn gekregen, en wilde de kaakarts me naar een fysio speciaal voor aangezichtspijn verwijzen. Tja dit schiet natuurlijk niet op zo en intussen zit ik met pijn. Nu moet ik ook nog eens een plekje op mijn rug laten weghalen bij het AVL, wat natuurlijk mijn stress niet vermindert. Gelukkig kan ik het tot nu toe betalen (ben gepensioneerd, 69 jaar). Maar om mij heen hoor ik verhalen van de buren, die het niet kunnen betalen en dus niet gaan. Best naar om dat te horen.

090729
09072920 nov. 2020 - 11:51

Ben terug gegaan van 27 behandelingen p.j. naar 9 stuks. Niet te bevatten. Verzekerd bij Zilveren Kruis met 3 sterren.

Dave lubeck
Dave lubeck20 nov. 2020 - 11:43

Het is onzin om een aanvullende verzekering te nemen Fysiotherapie ! Veel te duur ! Op het moment dat je geen Fysio nodig hebt dan betaal je gewoon die premie iedere maand ! Volgens mij ben je goedkoper af op het moment dat je Therapie nodig hebt , deze zelf te betalen ! Waarschijnlijk is er dan wat te regelen met de belasting bij het invullen van inkomstenbelasting ieder jaar ! Sowieso ben je erg duur uit als je premie eidere maand blijf betalen , terwijl je geen therapie nodig hebt !

4 Reacties
harrybre
harrybre20 nov. 2020 - 11:54

Juist. Ga eens rekenen, wat die extra verzekering kost, en vanaf hoeveel tot wanneer je er nog voordeel van hebt. Voorbeeld: tandarts: kost € 125 en je krijgt tot € 175 vergoed. Oftewel: als je niet ieder jaar tussen de € 125 en € 175 zit, ben je een dief van je eigen portemonnee. Alternatief, m.n. fysio: sluit een "knipkaart" af, bijv. 15 x voor mijn vrouw, 15 x voor mijzelf. Ach... wereldverschillen zijn het niet, 30 x € 5,-

Yvonne-909
Yvonne-90923 nov. 2020 - 10:59

Je weet van te voren niet altijd of je fysiotherapie nodig gaat hebben en als je het nodig hebt, hoe vaak. Fysio kost per behandeling rond de E 40,--. Niet iedereen kan dat zomaar even ophoesten. En wil je later wel fysio in je pakket hebben dan heb je kans dat je dat niet bij kunt sluiten. Idem met overstap naar andere verzekeraar.

audb
audb23 nov. 2020 - 12:10

6x fysio kost zo €40 tot zelfs €75 per behandeling. Een Fysiotherapeut mag namelijk zelf de prijs en duur van behandeling bepalen. Tot een paarjaar geleden was het nog vastgelegd wat de maximale prijs was die ze mochten berekenen maar nu is het een "vrij beroep". Maar zelf als je uitgaat van het goedkoopste bedrag excl inschrijfkosten zelfs dan ben je goedkoper uit met een verzekering. 6x fysio is bij Ditzo €8.25 pm heb je meer nodig dan is het sterk aan te raden om te gaan vergelijken daar er verzekeringen zijn die slechts 4x aanbieden maar ook en die is extreem duur onbeperkt aanbieden maar dat is diefstal uit eigen zak namelijk €279.30 dan kan je echt beter 18 behandelingen nemen en dan de 3 behandelingen zelf betalen daar na de 21ste behandelingen echt chronisch zou moeten zijn. Er zijn ook patiënten waar niet aangetoond kan worden dat ze de behandelingen ook echt nodig hebben of helaas misbruik maken van fysio omdat ze graag gemasseerd willen worden en aan deze laatste groep hebben we te danken dat we minder behandelingen krijgen.

spikkel
spikkel23 nov. 2020 - 22:46

Ga eens rekenen. Waarom betaal je uberhaupt voor verzekeringen. Omdat je de dekking op zeker moment nodig kan hebben. Als je dat van tevoren zou weten heb je geen enkele verzekering meer nodig. Zeker nog nooit een wortelkanaalbehandeling nodig gehad bij de tandarts ? Dan ben je 400 euro kwijt en vind ik het toch wel prettig als ik daar 300 euro van terugkrijg. Drie gaatjes per jaar + 2 controles dekken overigens ook de premie.

Yvonne-909
Yvonne-90920 nov. 2020 - 10:55

Dit niet alleen m.b.t. fysiotherapie maar ook met bijv. "alternatieve geneeswijzen" als chiropractie en acupunctuur. Voor volgend jaar bij Zilveren Kruis maar liefst E 100,-- minder vergoeding. En dat terwijl de premie wel weer een stuk omhoog gaat.

1 Reactie
manwijf
manwijf20 nov. 2020 - 11:35

Door alle kleine verzekeraars op te kopen is Achmea heel groot geworden. Niet of nauwelijks concurrentie maakt een partij heel machtig. Zij bepalen waar je recht op hebt. Met dank aan de overheid die dit allemaal heeft laten ge beuren. Geldt overigens voor meer sectoren.

vanlotjegetikt
vanlotjegetikt20 nov. 2020 - 9:22

https://www.dsw.nl/Consumenten/zorgverzekering/wijzigingen-2021

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!