Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Oproep FNV: gratis mondkapjes voor laagste inkomens

30-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mondkapje mondkapjes 1127
Mensen die op of rond het minimum leven moeten gratis mondkapjes krijgen. Die oproep doet vakbond FNV in een brief aan de Nederlandse gemeenten.
"De mensen met de kleinste portemonnees hebben het al extra zwaar door corona en kunnen de kosten voor die mondkapjes er niet bij hebben", zegt Maureen van der Pligt, bestuurder van FNV Uitkeringsgerechtigden. "Helemaal niet nu je in sommige steden en regio’s het dringende advies krijgt om een mondkapje te dragen en winkels je mogen weigeren als je dat niet doet."

'Schenk vijf wasbare mondkapjes'

De vakbond vraagt gemeenten om de mondkapjes te betalen vanuit de bijzondere bijstand of met een algemene tijdelijke maatregel. "Schenk alle minima desnoods vijf stoffen, wasbare mondkapjes, zoals ze bijvoorbeeld al doen in Rotterdam. Dat zou heel veel mensen wat lucht geven", aldus Van der Pligt. Sinds 1 juni geldt al een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar