Kassa

Oproep: Ervaar jij problemen met het kijken van Viaplay?

24-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7934 keer bekeken
  •  
viaplay logo f1 1127

De streamingdienst Viaplay zendt dit jaar onder meer de Formule 1-races uit. Ervaar jij problemen met het kijken van Viaplay? Laat het Kassa weten! 

Mail wat er bij jou misgaat naar kassa@bnnvara.nl. Vermeld ook even je telefoonnummer bij je klacht. Dank alvast voor je reactie!

Meer over:

viaplay, oproepen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (28)

ViaNoWay
ViaNoWay17 mrt. 2023 - 16:06

Er speelt weer wat rondom Viaplay: Je sluit in februari 2022 een abonnement af en krijgt te horen dat dit loopt tot 20 maart 2023. Je zegt je abonnement op in februari 2023 en krijgt weer de bevestiging dat het op 20 maart 2023 zal stoppen. Vervolgens heb je plotseling sinds 1 maart 2023 geen Viaplay meer. Reactie van Viaplay is dat het leek of de actie 13 maanden zouden duren, maar dat komt omdat de actie al eerder liep. Raar ....... En waarom dan 2x bevestigen zwart op wit dat het tot 20 maart zou lopen. Als je een beetje zoekt op internet, zie je dat het vol staat met soortgelijke ervaringen.

jbw16
jbw164 feb. 2023 - 21:15

4e poging iet te melden over viaplay, inmiddels is deze service minstens zo onder de maat..

Timo21962
Timo2196211 jun. 2022 - 14:50

Ook hier viaplay via Kpn. Vaak slecht beeld en onscherp..

Sjefvande
Sjefvande2 jun. 2022 - 11:46

Het is werkelijk ongelooflijk, het klopt inderdaad dat de meeste van mijn vrienden die F1 leuk vinden dezelfde klachten hebben over over Viaplay; stream werkt niet, App opnieuw moeten opstarten, kwaliteit is ondermaats & de communicatie van ViaPlay is werkelijk om je kapot te schamen. Wij hebben thuis glasvezel internet wat gemakkelijk 4k streamt, & bijv. Netflix & de Amazon Prime Video App werken perfect. Het blijft bizar dat het volgens viaplay aan ons ligt! Kortom: bizar slechte kwaliteit & bovendien erg slechte communicatie vanuit de klantenservice. 0/10 voor mij Wij kijken nu F1 TV en dat werkt perfect

Harold75
Harold7530 mei 2022 - 19:19

Iedereen die ik ken heeft dezelfde klachten over Viaplay; lage resolutie, blokkerig beeld, haperingen. Ik stream Viaplay via de Shield Pro streamer, met bekabelde internetaansluiting. De beeldkwaliteit van andere streamingdiensten, namelijk Disney+, Netflix, HBO Max, Amazone Prime is bij allen goed tot heel goed en stabiel, behalve met Viaplay. Het kwaliteitsverschil is enorm, dus de opmerking van hen dat het aan de ontvangende kant ligt is complete onzin! Via kanaal 200 is de beeldkwaliteit en stabiliteit wel goed, maar streamen via de app is beschamend slecht. Viaplay moet zich diep schamen.

Klaus2
Klaus230 mei 2022 - 8:28

Ik heb vanaf dag 1 problemen met haperende/stoppende streams op mijn telefoon/chromecast en op de Samsung tv met de Viaplay app. Ik kijk nooit naar de F1, maar heb elk weekend Bundesliga voetbal gekeken. Als er geen F1 was, ging het relatief soepel maar soms viel de stream gewoon stil. Als er tegelijkertijd met de Bundesliga ook F1 bezig was, startte de app op de telefoon soms helemaal niet op, op de tv duurde het lang om de stream aan de praat te krijgen. Toen ik via chat met de Viaplay klantenservice contact opnam, moest ik eerst wachten en zodra er iemand met me ging chatten en ik het probleem had uitgelegd, werd de chat van hun kant zonder antwoord beeindigd. Toen heb ik het nog een keer geprobeerd en de medewerker volgde duidelijk alleen maar een standaarddraaiboek en luisterde helemaal niet naar het probleem. Er werd steeds naar een probleem met mijn wifi verwezen, terwijl mijn tv met een kabel met de router verbonden is en helemaal geen wifi gebruikt. Ik heb verder een goed signaal (Ziggo 300mbit) en nooit problemen met Netflix of andere streamingdiensten gehad.

Dannyvr
Dannyvr29 mei 2022 - 17:10

Weer geen beeld. Na de crash met Schumacher een aantal minuten geen beeld en moest de app weer connectie maken. Echt jammer op het heetst van de strijd.

Schreve
Schreve29 mei 2022 - 16:36

Op zich qua streaming gaat het bij mij prima, maar zou fijner zijn als ze meer naar hun klanten zouden luisteren. Dan kunnen ze veel meer klanten werven. Maar ze vinden het leuk om hun eigen speeltuin te creëren. Maar je moet het van de klanten hebben, de directeur wilt zijn eigen willetje doordrukken! En ik ben bang dat ze niet bij Kassa komen om uitleg te geven. Zodra het hun te heet onder de voeten wordt mijden ze de media.

John Leine
John Leine29 mei 2022 - 9:27

Probeer al vanaf begin mijn viaplay ellende op te zeggen,maar ze houden mij aan mijn jaar contract. Inmiddels een facebook pagina gestart Ook belazerd door Viaplay,en heb aangegeven aan die boeven door te gaan de media op te zoeken tot ik mijn geld terug heb. https://www.facebook.com/weggeld John Leine

 (Bewerkt door redactie)
1 Reactie
Schreve
Schreve29 mei 2022 - 16:38

Ik zou hier niet jou 06-nummer neerzetten. Iedereen kan het lezen. Want de reacties staan “openbaar” op de site van Kassa. 😉

Renate moers
Renate moers28 mei 2022 - 16:00

Niet blij met Viaplay, alleen maar slecht beeld en valt weg, Heb helaas een jaarabonnement genomen, daar heb ik echt spijt van,

Rene177
Rene17726 mei 2022 - 22:01

Niet blij met ViaPlay streaming. Aangeschaft voor F1. Lastig aanmelden. Vaak bericht "probeer het later nog eens". Tijdens stream, slecht beeld en komt regelmatig voor dat verbinding weg valt. Kan gelukkig via KPN kijken. Maar overall is beeldkwaliteit slecht. Toen ik ViaPlay abonnement nam, was nog niet bekend wat de beeldkwaliteit was. In Noorwegen was toen bekend, dat ze daar zeker full hd konden kijken. Maar in Nederland is dat nog slechter dan HD. Voor zo'n dure stream zou je toch meer mogen verwachten. Ziggo zond F1 vorig jaar regelmatig in 4K uit. Mag toch op z'n minst Full HD verwachten. Het ligt niet aan mijn netwerk thuis of apparatuur. Alles is 4K. En KPN is een van de betere netwerkwerkproviders met glasvezel.

blaauwwiekel@home.nl
blaauwwiekel@home.nl26 mei 2022 - 12:27

Ik ben van ellende weggegaan en heb nu F1 werkt prima en ook nog een stuk goedkoper. Gewoon F1 downloaden en je hebt prima beeld. Nadeel Engels of Duits verslag maar dat kun je ondervangen met radioverslaggever van Olof Moll en je geniet weer als vanouds.

jhogaarts
jhogaarts26 mei 2022 - 10:42

regelmatig wazig beeld

GeLa
GeLa25 mei 2022 - 22:14

Ik vind Viaplay geen top stremming. Het aanmelden kost veel tijd en lukt soms helemaal niet. Soms valt ook het beeld weg. Nee het is zeker nog niet optimaal. Nog wel wat aan verbeteren anders lopen er veel kijkers weg.

RamonKlein
RamonKlein25 mei 2022 - 18:21

Ik kijk sinds het eerste uur Viaplay via een Apple TV 4K en ik herken mij niet in de problemen. De kwaliteit van de stream is stabiel en het beeld wordt in een constante stream van Full HD (1080P) geleverd. Dit betekent overigens dat er nog wel ruimte is voor verbetering. De huidige beeldkwaliteit met een bitrate van gemiddeld 5Mbit/s is aan de magere kant als je het bijvoorbeeld vergelijkt met streamingdienst NLZIET. Deze dienst stream haar live uitzendingen ook in Full HD (1080P) maar dan met bitrate van 7,5Mbit/s. Hierdoor heb je een beter kleurenpalet en nog iets scherper beeld waardoor de algehele kijkervaring net even fijner maakt. Wat betreft commentaar, dit is geheel persoonsafhankelijk maar ik mis Olav niet en kan Melroy en Nelson goed hebben. Ik vind inhoudelijkere aanpak van Viaplay prettiger dan het jolige en oppervlakkige Ziggo Sport. Kortom ik ben tevreden met Viaplay en zou graag zien dat ze bitrate nog iets opschroeven en minimaal de beeldkwaliteit van F1TV evenaren en het liefst overtreffen. Viaplay biedt in de Scandinavische landen namelijk ook Live streams aan in Ultra HD met een bitrate van 16Mbit/s*. Ze kunnen het dus wel :) Aansluiting: KPN internet 200Mbit/s, ATV verbonden via ethernet kabel *https://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?f=25&t=42010&sid=4ec9d26af87325ac18b2add842d56bd5#p277294

schijf01
schijf0125 mei 2022 - 16:02

Vanaf dag 1 geen enkel probleem, prima beeld en geluid en ook het terugkijken gaat prima. Kijk via Ziggo Nextbox of kanaal 200

Henk.S
Henk.S25 mei 2022 - 13:51

Ik vind het een drama, tijdens de trainingen de kwalificatie en de race van het afgelopen weekend 20 t/m 22 mei in totaal 3 keer de uitzending onderbroken. Ik vind dit vreselijk irritant en mag m.i. niet voorkomen, zeker niet tijdens de race. Viaplay blijft overigens in de media volhouden dat het aan de internetverbinding ligt of de huisaansluiting maar niet bij hen zelf. Dit geeft wel aan dat we te maken hebben met een enorm arrogant bedrijf dat alleen wil cashen en de rest interesseert ze niet. Dit geld niet alleen over de kwaliteit van de stream, maar de kwaliteit van alles wat ze rond F1 aanbieden. Wij kijken al ruim 50 jaar F1 en zeker de laatste jaren naar de voor, na beschouwingen en de race, GEWELDIG. Sinds Viaplay kijken we naar de training, kwalificatie en de race, geen minuut langer wat een drama. Dat laatste wilde ik toch stiekem even kwijt.

Leo Smeding
Leo Smeding25 mei 2022 - 13:27

[edit - red.]

 (Bewerkt door redactie)
1 Reactie
jhogaarts
jhogaarts26 mei 2022 - 10:44

Ik vind het beeld soms wazig, dit hadden we vorig jaar bij ZIGGO niet

Berleen
Berleen25 mei 2022 - 13:20

Kijk gewoon via de app en geen storingen gehad

hvgseldat
hvgseldat25 mei 2022 - 13:08

Globaal gaat het niet echt slecht met de Viaplay service bij mij. Af en toe valt de stream uit, gemiddeld één keer per weekend. Ik ben wel tevreden over het commentaar en de omringende uitzendingen. Beter dan de soms niet te volgen commentaren bij Ziggo en ook minder 'popie jopie'.

Janbest
Janbest25 mei 2022 - 10:56

Heb een tot mijn spijt een jaarabonnement op Viaplay genomen. Iedere F1 race heb ik te maken met beelden vanaf circuit die absoluut geen HD zijn. De studiobeelden zijn wel HD. Daarnaast is de streamingsdienst onverwacht aan het bufferen. Ik woon in een gloednieuw appartement, de gehele installatie is nieuw, ook voor mijn 4K tv de beste bekabeling, alle andere streamingsdiensten zijn HD / 4K en zonder hapering. Voortzetting van dit abonnement is geen optie, zeker gezien de arrogantie van Viaplay.

henkie.penkie
henkie.penkie25 mei 2022 - 10:03

Ik heb vanaf dat viaplay in de lucht is geen problemen. Omdat ik het abonnement via Ziggo heb genomen heb ik zeer goede ontvangst van de beelden en ervaar dus totaal geen storingen. Mensen die storingen ondervinden met hun beelden op hun televisie. Dit komt vaker voor dan je denkt als je binnenshuis je coax installatie niet in orde hebt. Ik heb mijn installatie volledig in orde doordat ik duurzame materialen van Hirschmann hebt gebruikt ook heb ik de nieuwste AOP van ziggo zelf gemonteerd . Zodat de frequentie doorgave veel en veel beter is geworden. Dit mag je gerust zelf doen maar dan moet je wel zeer goed opletten met het plaatsen van zo'n AOP een flinterdun draadje kan je al een hoop ellende bezorgen en dit kan ook de storingen in het beeld van viaplay de oorzaak zijn. Alleen het commentaar bij de formule1 is groot waardeloos en slordig. Dus

Karel F1
Karel F125 mei 2022 - 8:00

In het begin was het beels niet goed en liep geluid niet sync. Maar na de 2e race is alles goed en super strak. Wordt in dit onderzoek ook de thuissituatie meegenomen? Wat ik heb gemerkt is dat de problemen vooral ontstaan bij mensen die een goedkoop of oudere androidbox (ali boxje) hebben staan. Internetanelheid is in tegenstelling wat de meeste denken totaal niet belangrijk met 10mb kan je al een hd stream bekijken. Het zit het vooral in de cache en buffersnelheid van je apparatuur. Een live stream is totaal iets anders dan een filmstream. Film kan vooruit bufferen een live stream niet. Ik heb op de app op de samsumg tv zelf geen problemen met beeld en geluid kwaliteit. Wel heel soms dat beeld zwart wordt of er al staat bedankt voor het kijkdn. Na stop/start werkt het gewoon weer. Via ziggo en kpn kanaal schijnt het beeld wel goed te zijn, deze prikken dezelfde stream door die je ook thuis ontvangt... Er is zeker nog ruimte voor verbetering aan Viaplay zijde maar vergeet vooral niet je eigen apparatuur waarop je kijkt.

1 Reactie
Karel F1
Karel F125 mei 2022 - 8:07

Ik vergeet als laatste nog, de prijs ligt wel aan de veel te hoge kant. Daarnaast is er een hele grote groep mensen die Viaplay aan het bashen is omdat Olafje niet is meegenomen. De meeste daarvan kijken via F1Pro maar laten geen item voorbij gaan om te klagen over Viaplay.

E. Knol
E. Knol24 mei 2022 - 19:28

Prehistorische connectiviteit ( tot 20 storingen per uitzending is geen uitzondering) en beeldkwaliteit. Het commentaar is dramatisch slecht ... en ook qua passie, beleving en grammaticaal bedroevend slecht. De woordenstroom is oneindig - het houdt niet op... Oeverloos emmeren over waarom een tweede rijder de eerste voor moet laten gaan, een vloekende Christiaan Albers etc etc. Heel veel niks voor veel te veel geld. Het filmaanbod is bedroevend oud. Viaplay is vooral "mens erger je".... Na nog geen twee maanden heb ik het gratis Abo opgezegd en ben overgestapt op F1 TV / Pro. Ik gun ViapLay geen cent. Want elke cent is er een teveel. Wat me vooral stoort: de schoffering door de Ned. CEO van Viaplay over de meest succesvolle launch ... terwijl de klachtenpatroon op vele platforms groeit.... En zijn (!) conclusie dat de problemen veroorzaakt worden door de internetstructuur bij de Viaplay-klant. (De internet structuur van Ziggo en KPN is top en alle andere streamingsdiensten en internet functioneren erg goed). Het stilzwijgen en de onbereikbaarheid van de klantenservice gedurende de afgelopen , bijna twee maanden ook een ergernis vergrotende factor. Viaplay is ViaPAY...en bij mij door de plee gespoeld..

Danny Peters
Danny Peters24 mei 2022 - 15:52

Het hapert stottert en het geluid loopt niet altijd synchroon . Het commentaar is slecht in de studio en op het circuit, maar dat heeft niks met de beeldkwaliteit te maken maar met presentatie talent .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!