Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep deurwaarders aan mensen in financiële nood: meld je

01-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld euros pensioen sparen
Gerechtsdeurwaarders verwachten vaker te maken te krijgen met particulieren en ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zijn geraakt. De beroepsorganisatie KBvG start daarom een STER-campagne. Hierin worden mensen opgeroepen om snel contact op te nemen als er een deurwaardersbrief is binnengekomen. "Hoe eerder men belt, des te eerder kunnen we een oplossing bereiken", zegt KBvG-voorzitter Wilbert van de Donk.
Met de campagne ‘bellen is oplossen’ wil de KBvG particulieren en bedrijven stimuleren snel te bellen met de deurwaarder. De gerechtsdeurwaarders wijzen erop dat door de coronacrisis mkb-ondernemers hun omzet zien wegvallen, zzp’ers geen opdrachten meer krijgen en particulieren zonder werk komen te zitten.

'Geen onwil maar onmacht'

"Als gerechtsdeurwaarders komen we in actie wanneer een rekening niet betaald wordt", zegt Van de Donk. "Dat wil niet zeggen dat we alleen maar komen innen. Door de situatie te bespreken kunnen we helpen het probleem zo snel en zo goed mogelijk op te lossen. Vergeet niet dat hier geen sprake is van onwil, maar van onmacht. Vrijwel niemand heeft deze crisis zien aankomen." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!