Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oproep bioscopen: trek een lijn voor aantal bezoekers

2 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bioscoop film theater 930
Hoeveel mensen mogen er maximaal naar binnen? De bioscopen zijn toe aan duidelijkheid over deze vraag en de strengere coronamaatregelen. Daarom roept de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) de regering en veiligheidsregio's op om te kiezen voor één heldere afspraak voor alle filmtheaters.
Nu is het aan de veiligheidsregio's om te bepalen welke culturele instellingen een ontheffing krijgen voor het maximale bezoekersaantal van dertig man. Dit zorgt volgens de NVBF voor willekeur en een ongelijk speelveld. "In dezelfde regio, soms op afstand van minder dan een kilometer, mag een bepaalde bioscoop wel meer bezoekers toelaten maar een andere filmvertoner niet," schrijft de brancheorganisatie. De NVBF ziet liever dat alleen de 1,5-meterregel geldt voor bioscopen en filmtheaters.

'Liever alleen 1,5 meter'

De NVBF ziet liever dat alleen de 1,5-meterregel geldt voor bioscopen en filmtheaters. Het maximum van dertig bezoekers zorgt voor een kaalslag, stelt NVBF. De brancheorganisatie voorspelt een omzetdaling van minstens 70 procent. "Filmtitels zullen niet uitkomen of (wederom) worden uitgesteld."
De organisatie wil het publiek duidelijk maken dat een bezoekje aan de bioscoop amper risico’s met zich meebrengt. "Door de vaste stoelopstelling en omdat de bezoekers een kant opkijken is de kans op besmetting zeer gering." ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar