Kassa

Oproep bioscopen: trek een lijn voor aantal bezoekers

02-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bioscoop film theater 930
Hoeveel mensen mogen er maximaal naar binnen? De bioscopen zijn toe aan duidelijkheid over deze vraag en de strengere coronamaatregelen. Daarom roept de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) de regering en veiligheidsregio's op om te kiezen voor één heldere afspraak voor alle filmtheaters.
Nu is het aan de veiligheidsregio's om te bepalen welke culturele instellingen een ontheffing krijgen voor het maximale bezoekersaantal van dertig man. Dit zorgt volgens de NVBF voor willekeur en een ongelijk speelveld. "In dezelfde regio, soms op afstand van minder dan een kilometer, mag een bepaalde bioscoop wel meer bezoekers toelaten maar een andere filmvertoner niet," schrijft de brancheorganisatie. De NVBF ziet liever dat alleen de 1,5-meterregel geldt voor bioscopen en filmtheaters.

'Liever alleen 1,5 meter'

De NVBF ziet liever dat alleen de 1,5-meterregel geldt voor bioscopen en filmtheaters. Het maximum van dertig bezoekers zorgt voor een kaalslag, stelt NVBF. De brancheorganisatie voorspelt een omzetdaling van minstens 70 procent. "Filmtitels zullen niet uitkomen of (wederom) worden uitgesteld."
De organisatie wil het publiek duidelijk maken dat een bezoekje aan de bioscoop amper risico’s met zich meebrengt. "Door de vaste stoelopstelling en omdat de bezoekers een kant opkijken is de kans op besmetting zeer gering." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!