Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: Besparen op je energierekening? Stel je vraag aan Kassa!

08-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1097 keer bekeken
  •  
20220308_oproep_besparen

Aanstaande zaterdag – 12 maart – wil Kassa aandacht besteden aan vragen van de consument met betrekking tot de energieprijzen. We willen per slot van rekening allemaal van het Russische gas af en zijn bezorgd over de torenhoge prijzen.

Heb je praktische vragen? Wil je weten hoe je het beste kan bezuinigen op je gasrekening? Is het bijvoorbeeld goedkoper om een elektrische kachel neer te zetten zodat je de thermostaat lager kunt zetten? Is een infraroodpaneel een oplossing? 

Stel al jouw vragen per mail aan ons en zet er even je telefoonnummer bij. Wij gaan voor jou bij experts op zoek naar antwoorden op dit soort praktische vragen.

Mail naar kassa@bnnvara.nl.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

scheffers
scheffers10 mrt. 2022 - 18:57

Nog een tip. Ben in bezit van een combiketel. Door de koudwatertoevoer naar het verwarmingsgedeelte, dus het gedeelte wat zorgt voor warmwater naar douche en kranen enz. zover af te knijpen tot het punt dat het douchen toch nog behaaglijk is. Ik draai eerst de kraan helemaal dicht en dan een slag open tot het te bereiken resultaat. Besparing op water en gas. Bij gebruik van een boiler, deze indien mogelijk uitschakelen.

dederika
dederika9 mrt. 2022 - 10:53

https://www.frontnieuws.com/vigano-globalisten-hebben-oorlog-in-oekraine-aangewakkerd-om-de-tirannie-van-de-nieuwe-wereldorde-te-vestigen/ ?

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe9 mrt. 2022 - 11:04

Dat is zóóóóóó 2021 om te linken naar websites die allerlei verhaaltjes publiceren waar geen feitelijke en verstandige/verstandelijke onderbouwing van bestaat. De vraag van Kassa gaat trouwens over besparen op de energierekening en niet over besparen op complotverzinsels.

agapon1951
agapon19519 mrt. 2022 - 10:29

Geen vragen wel tips. 1. Kook in een keer voor meerdere dagen. dit kost aanmerkelijk minder gas en elektriciteit. Of in de koelkast voor de volgende dag of in de vriezer. voorbeeld = rijst koken - heel pak in een keer - je gebruik een derde de rest in vriezer - gebruik uit de vriezer - water koker heet water er over en klaar of laten ontdooien en toevoegen aan - 2. vang water rop in de douchecel en gebruik voor doorspoelen WC of geven aan planten mits je geen zeep gebruikt (overigens slecht voor milieu vanwege de toevoegde macro plasdeeltjes en ook geen toevoegingen van palmolie) gezonder voor de huid. 3. zonnepanelen - aanschaf 9 stuks ongeveer 2400 - opbrengst eerste jaar 450 - 500 euro . Dzz is de prijs elektriciteit + gas terug gevallen naar (147) 51 euro per maand. 4. Gebruik een drukpan - zet deze even op de stoom en zet deze daarna uit - blijft zeer zeker 20 minuten door koken en besparing koken ongeveer 15 minuten. Heb deze niet hetzelfde geld voor gewone pannen - aan de kook - met deksel - even laten door koken en gas afzetten - aardappelen - groente - rijst alles wordt evenzogoed gaar en blijft heet 5. ook een methode is stomen op elektriciteit - kost echter iets meer stroom 6. houdt de kamer alleen warm op plus minus 18 graden - overige ruimten niet verwarmen - naar bed deur kamer open laten - warmte stijgt naar boven - breng de kamer temperatuur naar beneden middels temostaat 7. water gebruik - vang eerste koude water uit de kraan op en gebruik dit voor zetten thee - koffie - koken - 2 personen hebben dan inclusief douchen ongeveer 90 kub. per jaar nodig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!