Kassa

Oproep: Heb jij een brief ontvangen over vroegpensioen?

24-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
handen oudere wandelstok 1127
Ben jij vervroegd met pensioen gegaan? Door het vorig jaar gesloten Pensioenakkoord wordt voor een groep pensioengerechtigden de AOW-leeftijd eerder bereikt. Dat kan ook gevolgen hebben voor mensen die vervroegd met pensioen is gegaan.
Heb jij hierover onlangs van je pensioenfonds een brief gehad? Laat het Kassa weten en mail je reactie en telefoonnummer naar kassa@bnnvara.nl o.v.v. vroegpensioen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

RogLu
RogLu25 jan. 2020 - 3:22

Pre-pensioen mag je alleen maar uitstellen als je vanaf de datum dat het in zou gaan (in jouw geval vanaf je 62ste dus) nog werkt bij een werkgever. Een pensioenfonds moet bij het uitstellen van pre-pensioen  ieder jaar te controleren of je nog werkt , daarom o.a. kreeg je ieder jaar een brief. Wordt je ontslagen of stop je met werken? Dan is het wettelijk verplicht dat je pre-pensioen gaat uitkeren. Verder moet pre-pensioen uitgekeerd zijn voor je 65ste verjaardag (in sommige regelingen kun je het omzetten naar een pensioen vanaf 68 jaar). Je hebt dus eigenlijk zelf het risico genomen dat in geval van ontslag je pre-pensioen in gaat en het UWV dit kort op je uitkering... dat stond zeer waarschijnlijk ook in die brieven:)

simon55
simon5524 jan. 2020 - 14:47

Niet van vroegpensioen , WEL van Pre -pensioen. Dat moest ik volgens hun , uit laten betalen , toen ik 62 was. Mooi niet gedaan. Jaar in jaar uit bleven ze brieven sturen. Gingen gelijk naar het rijdende archief. Één jaar nadat ik met pensioen ging , toen uit laten betalen.  Had ik het wel gedaan , werd het gekort op de WW.nIk ben toch niet gek , maar zij wel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!