Kassa

Oppositie is investeringen in wegen kwijt

11-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snelweg_nacht_01.jpg
Oppositiepartijen SP, CDA en D66 willen van het kabinet opheldering over de geplande investeringen in infrastructuur voor 2014. ,,Ik wil weten of dit geld überhaupt nog bestaat'', zegt SP-Kamerlid Fashad Bashir. En Stientje van Veldhoven van D66: ,,Als we niet weten hoe de financiën ervoor staan, kunnen we ook geen besluiten nemen.''
Uitstelling bezuinging van 4 miljard
Het kabinet sprak donderdag met de sociale partners af om een bezuinigingspakket van meer dan 4 miljard euro voorlopig uit te stellen. In dat pakket was echter ook sprake van een investering van 300 miljoen euro in infrastructuur. Dat geld kon volgens minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën worden gebruikt voor onder meer de A12 tussen Ede en Grijsoord, het eerder opknappen van de Velsertunnel en de A27.
Kamerleden willen uitleg
,,Ik heb deze investeringen niet meer terug kunnen vinden in de brief over het akkoord'', aldus Bashir. Hij wil net als Van Veldhoven uitleg. ,,Eigenlijk zouden we dinsdag stemmen over de plannen voor infrastructuur, maar dat moeten we volgens mij uitstellen tot na het debat over het sociaal akkoord'', aldus de D66-politica.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!