Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opnieuw storing bij Rabobank

01-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_rabobank_05.jpg
De Rabobank kampt sinds woensdagavond opnieuw met een storing. Door technische problemen kunnen klanten vertraging ondervinden bij het verwerken van de opdrachten in mobiel bankieren en internetbankieren, waardoor deze de status 'in behandeling' houden, zo laat de bank donderdag via de website weten.
'Dien opdracht niet opnieuw in'
Het probleem treft zowel particulieren als zakelijke klanten. Rabobank stelt dat zij de opdrachten niet opnieuw dienen in te voeren.
Technische problemen
Rabobank is de afgelopen week al meerdere keren getroffen door een storing. Volgens een woordvoerster bestaat er geen direct verband tussen de euvels. Het technische probleem dat het huidige mankement veroorzaakt, wordt nog onderzocht.
Omdat het donderdag (1 mei) Dag van de Arbeid is, is er sowieso al beperkt betalingsverkeer mogelijk tussen Europese banken onderling. De servers die dat regelen liggen er vanwege de feestdag een dagje uit. Veel betalingen naar een rekening van een andere bank dan Rabobank kunnen hierdoor pas op vrijdag worden verwerkt, aldus Rabobank.
Hinder
Woensdagochtend hadden Rabo-klanten ook al ruim een uur last van een storing bij het internetbankieren en het mobiel bankieren. Ze konden geen betaalopdrachten uitvoeren en ook niet betalen via iDeal. Afgelopen weekend had Rabobank eveneens problemen met het betalingsverkeer. Dat laatste kwam volgens de woordvoerster doordat onderhoudswerkzaamheden waren uitgelopen. Zowel op zaterdag als op zondag ondervonden klanten daar enkele uren hinder van. ANP Op het Twitter-account van Rabobank is actuele informatie over de storing te vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!