Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opnieuw stijging aantal hypotheekaanvragen

04-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen_geld_11.jpg
Opnieuw is het aantal hypotheekaanvragen gestegen. In februari registreerde het Hypotheken Data Netwerk (HDN) ruim 14.900 hypotheekaanvragen. Dat is een stijging van 16 procent in vergelijking met januari en 47 procent meer dan in februari 2013, maakte de organisatie dinsdag bekend.
Herstel
Ondanks de korte februarimaand en de krokusvakantie is het aantal aanvragen weer gestegen ten opzichte van de maand ervoor. ,,Dat bevestigt de berichten over het broze herstel in de markt'', zegt directeur Dorine van Basten van HDN.
Groei sinds juni
HDN ziet het aantal aanvragen op jaarbasis al sinds juni groeien. Met meer dan 19.000 aanvragen werd in december zelfs het hoogste maandaantal in 2 jaar gemeten. In januari waren er ruim 12.700 aanvragen, 37 procent meer dan dezelfde maand een jaar eerder.
HDN
Met een marktaandeel van ruim 70 procent van alle hypotheken in Nederland, signaleert HDN als één van de eerste partijen hoe het er in de hypotheekmarkt aan toe gaat. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!