Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opnieuw onderzoek naar toezichthouder NVWA

26-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees slager 930 520
Opnieuw problemen met voedselwaakhond NVWA. Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de manier waarop de toezichthouder is omgegaan met de misstanden in slachthuizen in het noorden van Nederland, meldt minister Carola Schouten van Voedselkwaliteit aan de Tweede Kamer.
Hoewel er al een intern onderzoek door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zelf is geweest naar de gang van zaken, blijken er toch vragen onbeantwoord. Om er zeker van te zijn dat de NVWA de goede stappen heeft ondernomen en onderneemt, heeft de NVWA het ministerie verzocht een onafhankelijk extern onderzoek te laten uitvoeren. De Kamer plaatste eerder al vraagtekens bij het functioneren van de waakhond.

Intern onderzoek

Schouten benadrukt dat het bij een ,,zelfkritische toezichthouder'' past om intern onderzoek uit te voeren waarbij suggesties van medewerkers voor verbeteringen worden meegenomen. Het gebrek aan dierenwelzijn en hygiëne in de slachthuizen leidde tot meerdere veroordelingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!