Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Opnieuw geen spaaracties vakantiegeld: banken promoten alternatief

20 mei 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
717 keer bekeken
bankpas online bankieren 1127
Een spaaractie voor je vakantiegeld: voor het derde jaar op rij is er geen bank in Nederland die het aanbiedt, blijkt uit een rondgang van spaarrente.nl. In plaats daarvan stappen banken massaal over op alternatieven.

Zo bieden ASN Bank, ABN AMRO, ING en Triodos een actie aan die gericht is op beleggen. Daarnaast geven Rabobank, ING, ABN AMRO en Regiobank advies over spaaralternatieven. ING en Rabobank richten zich bijvoorbeeld op financiële bewustwording van hun klanten, aldus Spaarrente.nl.

Optie buiten Nederland

Wie per sé gebruik wil maken van een spaaractie, kan bij Raisin terecht. Dat is statenloze, Europese bank die onder Duits toezicht staat. "Vooral of sparen bij een buitenlandse bank veilig is”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. 
Volgens Bulthuis is je spaargeld bij Raisin net zo goed beschermt als in Nederland. Omdat de spaarproducten die de bank aanbiedt allemaal onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie vallen. “Mocht een bank failliet gaan, dan is je spaargeld ook bij deze banken tot 100.000 euro beschermt.”
Bron: Spaarrente.nl

Meer over:

sparen, vakantiegeld

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar