Kassa

Opnieuw demonstratie DSB-gedupeerden

08-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dsb_bank_scheringa_14.jpeg
Gedupeerde klanten van de failliette DSB Bank gaan opnieuw demonstreren bij het voormalige hoofdkantoor van de bank in Wognum. Hun grieven richten zich ditmaal tegen de curatoren die het faillissement van de omgevallen bank afhandelen, aldus de Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) maandag.
Volgens de stichting, die voor gedupeerde klanten opkomt, zijn de voorbereidingen voor de demonstratie al in volle gang. De manifestatie staat gepland voor 7 mei.
In een open brief aan de Tweede Kamer zegt PAL dat de situatie voor veel gedupeerden ,,dramatisch'' is. ,,Klanten van DSB met een lening zijn vogelvrij verklaard.'' Volgens de stichting kunnen veel huiseigenaren met een betalingsachterstand de hoge lasten niet meer opbrengen. De eerste huisuitzettingen staan voor de deur, hoewel de curatoren hadden beloofd dat dit niet zou gebeuren, stelt PAL.
Een eerdere demonstratie in september richtte zich nog tegen de bank zelf van oprichter Dirk Scheringa. De demonstranten stelden zich te weer tegen te hoge hypotheeklasten en onnodig daaraan gekoppelde verzekeringen of koopsompolissen.
Volgens PAL zijn ook de curatoren doof voor verzoeken om een betalingsregeling en nemen zij ,,de discutabele praktijken van Scheringa over''. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!