Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opnieuw affaire rond VVD'er De Kruif

26-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VVD_goed.jpg
Niet alleen over VVD'er Mark Verheijen zijn er steeds meer bedenkingen, ook fractievoorzitster Kathalijne de Kruif van de VVD in de gemeente Stichtse Vecht raakt verder in opspraak. Volgens het AD zijn er aanwijzingen dat de 43-jarige Maarssense deel uitmaakt van een groot crimineel onderzoek. Maarssen is onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht.
Geheime informatie
Bronnen melden dat het onderzoek rond De Kruif mogelijk betrekking heeft op fraude en hennepteelt. Eerder werd bekend dat de VVD-politica verdacht wordt van het lekken van geheime informatie uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht. Er zou zijn gelekt naar een hooggeplaatste VVD'er.
Niemand wil op de zaak reageren
De verdenking van het lekken kwam naar boven in het andere onderzoek, dat wordt gedaan door het Openbaar Ministerie in Utrecht. Daar wil niemand op de zaak reageren. ANP/Algemeen Dagblad

Meer over:

vvd, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!