Kassa

Opnamestop in vijf Zuid-Hollandse ziekenhuizen

03-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter ziekenhuis 1127

Het lukt diverse ziekenhuizen in Zuid-Holland niet meer alle coronapatiënten te verwerken. Volgens het AD hadden daardoor gisteravond minstens vijf ziekenhuizen in de provincie een opnamestop. Sommige patiënten moesten bij gebrek aan een verpleegbed op de spoedeisende hulp (SEH) overnachten. Ook in Brabant is de druk groot en eisen ziekenhuizen strengere coronamaatregelen.

Zo konden in Zuid-Holland het Albert Schweitzer-ziekenhuis in Dordrecht, de Rotterdamse ziekenhuizen Franciscus Gasthuis, Ikazia en Maasstad en het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel geen nieuwe coronapatiënten meer opnemen. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem was nog wel open voor coronapatiënten, maar hoe zich dat gaat ontwikkelen is volgens een woordvoerder nog de vraag.

Gevaarlijke ontwikkeling

Volgens Peter Langenbach, voorzitter Raad en Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis, is dit 'een gevaarlijke situatie'. In sommige ziekenhuizen worden mensen nog wel gezien en beoordeeld, maar kunnen ze vervolgens niet worden opgenomen. Dan moeten ze naar een ander ziekenhuis of, indien dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld overnachten op de SEH.

Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!