Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oplichters sturen valse sms namens Cannock Incassobureau: "Betalen"

26-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
26795 keer bekeken
  •  
incasso_cannock_20230126

Er zijn valse sms'jes in omloop namens het in Rotterdam gevestigde Cannock Incassobureau. Onder vermelding van betalingskenmerk SBA32891838 moet je met hoge spoed een bedrag van maar liefst 379 euro betalen, anders wordt er beslag gelegd op je inboedel, zo beweren de oplichters. Hoe werkt dat eigenlijk?

Je ontvangt uit het niks een sms van een onbekend nummer. In de tekst staat dat de gerechtsdeurwaarder beslag komt leggen op je inboedel, tenzij je een bedrag van 379 euro betaalt. Flink schrikken, zeker in tijden waarin meer mensen met financiële stress te maken hebben omdat het leven steeds duurder wordt.

De sms ziet er als volgt uit. Het artikel gaat verder na onderstaande afbeelding.

sms_cannock

Valse sms namens 'Cannock Incassobureau', in werkelijkheid afkomstig van oplichters

Wat zit er achter de link?

Je ziet aan de url cannock-mijnbetaling.info misschien wel dat het niet helemaal klopt. Bovendien sturen deurwaarders en incassobureaus nooit sms'jes met betalingsverzoeken, nog een indicatie dat je hier te maken hebt met een oplichtingstruc.

Maar wellicht raak je in paniek en let je even niet goed op. Bezoek je de link uit de sms, dan beland je op de volgende (valse) site die de indruk wekt van het incassobureau te zijn.

Het artikel gaat verder na onderstaande afbeelding.

cannock_site2

Oplichters hebben een valse 'Cannock Incassobureau'-website gemaakt

Via het betalingspaneel kun je jouw bank selecteren om het geld direct over te maken. Na het selecteren van jouw bank krijg je een betaalverzoek voorgeschoteld van een Bunq-rekeninghouder. Deze rekening is niet van het incassobureau, maar van oplichters.

Maak je geld over? Dan wordt dit snel van de rekening getrokken. De kans is dan ook behoorlijk groot dat je met lege handen blijft staan.

Krijg jij zo'n sms? Negeer 'm dan vooral.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!