Kassa

Oplichters kopen dure auto's via Rabo-klanten

02-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Rabobank_14.jpg
Een groep criminelen heeft sinds juli klanten van de Rabobank opgelicht door ze codes van internetbankieren te ontfutselen. Met de verkregen toegang tot de rekeningen kochten de klanten dure auto's en exclusieve horloges, zo meldde de politie maandag.
Horloges en auto's
Een vrouw die zich voordeed als bankmedewerkster, vroeg mensen om hun inlog- en signeercodes. Voor die tijd waren juweliers al benaderd met het verzoek of bepaalde dure horloges nog op voorraad waren. Die werden vervolgens betaald met geld van de rekening van het slachtoffer. Een zogenoemde 'katvanger', een crimineel die zich meldde als familielid van het slachtoffer, haalde de bestelling op in de winkel. De auto's van de ,,duurdere merken'' werden met eenzelfde methode aangeschaft, aldus de politie.
Niet altijd succes
De bende had niet altijd succes: soms kon de Rabobank op tijd ingrijpen en de juwelier of autodealer melden dat het om fraude ging. Andere keren rook de verkoper onraad en weigerde die mee te werken. Zo kon in totaal 400.000 euro aan frauduleuze overschrijvingen worden voorkomen.
Aanhoudingen
Tot nu toe zijn 5 mensen aangehouden voor de schade van in totaal bijna 200.000 euro. Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Politie en justitie waarschuwen mensen om niet zomaar hun persoonlijke gegevens aan derden te geven.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!