Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Opleiding van miljoenen kinderen in gevaar door coronacrisis'

26 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
onderwijs school krijtbord 930
VN-kinderfonds UNICEF waarschuwt dat wereldwijd de opleiding van miljoenen kinderen gevaar loopt doordat veel scholen dicht zijn door de coronacrisis. UNICEF vreest voor de gevolgen die de crisis heeft op de geestelijke gezondheid van kinderen, ook die in Nederland.

Helft alle kinderen getroffen door schoolsluitingen

De helft van alle kinderen worden volgens de organisatie getroffen door de schoolsluitingen. In Nederland volgen leerlingen nu onder meer thuisstudie, maar in veel andere landen zijn kinderen volgens het fonds verstoken van onderwijs. Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland, geeft aan dat kinderen vaak alleen thuiszitten, omdat hun ouders soms alsnog moeten werken. Ook hebben ze vaak geen toegang tot schoolmateriaal. De psychosociale impact van de crisis is volgens Laszlo groot. Ook ziet ze een toename in kinderarbeid en uitbuiting van kinderen. Dat hun school dicht is, betekent voor veel kinderen ook dat zij minder toegang hebben tot schoon water, nauwkeurige informatie en gezondheidsprogramma's, stelt UNICEF. ANP

Meer over:

unicef, corona, onderwijs
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!