Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ophef om verbod bierglas carnaval Maastricht

18-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bier_14.jpg
In Maastricht is ophef ontstaan na een door burgemeester Onno Hoes opgelegd bierglazenverbod met carnaval. De burgemeester heeft verordend dat met carnaval omwille van de veiligheid alleen nog bier uit plastic bekers mag worden gedronken.
De meeste fracties in de gemeenteraad van Maastricht zijn tegen deze maatregel en hebben het verbod op de agenda van een commissievergadering van woensdagavond gezet. Ook de belangrijkste carnavalsvereniging van Maastricht, de Tempeleers, is kwaad.
Protest
De Tempeleers protesteerden bij de burgemeester omdat het verbod zonder het gebruikelijke overleg met de vereniging tot stand is gekomen. De Tempeleers noemen het besluit een klap in het gezicht van de goedwillende carnavalsvierder. Het besluit draagt niet bij aan meer veiligheid, wel aan meer troep op straat, aldus de Tempeleers.
Brandgevaar
Ook de kroegbazen zien niets in de maatregel van Hoes. De plaatselijke afdeling van Koninklijke Horeca Nederland wijst in een reactie op het brandgevaar van plastic bekers. Hoes liet dinsdag via zijn woordvoerder weten de standpunten in alle rust tot zich te nemen. Hij wil woensdagavond luisteren naar wat de fracties tijdens de commissievergadering inbrengen alvorens met een reactie te komen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!