Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Openbaar wifi veilig te gebruiken met VPN'

06-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mobiel_31.jpg
Wie buitenshuis, bijvoorbeeld in de trein, op straat of in een café, gebruik wil maken van openbaar draadloos internet, kan zich goed beschermen tegen veiligheidsrisico's. Dat meldt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) donderdag.
Beveiligde verbinding
Het NCSC raadt gebruikers aan een VPN aan te maken, een virtueel privé-netwerk. Daarmee krijg je een beveiligde verbinding tussen je telefoon, laptop of tablet en de server. Zo'n VPN is gemakkelijk aan te maken via een account bij een VPN-aanbieder. Nadeel kan zijn dat er kosten aan verbonden zijn, aldus het NCSC.
Arriva, een van de ov-bedrijven die openbaar wifi aanbieden, geeft dezelfde tip. Ook raadt Arriva gebruikers aan persoonlijke gegevens alleen te versturen naar beveiligde websites en via 'secure e-mail'.
'Wifi NS onveilig'
Donderdag meldde De Correspondent dat wifi-netwerken in de treinen van NS onveilig zijn en makkelijk kunnen worden afgetapt. Volgens de NS is dat bepaald niet nieuw: ,,Het is al vier jaar lang een onbeveiligde, gratis dienst die voor iedereen toegankelijk is", aldus een woordvoerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!