Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

OPEC verwacht toename olievraag in 2010

13-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4269162.jpg
De wereldwijde vraag naar olie neemt volgend jaar weer toe, vooral aangedreven door opkomende economieën. Dat voorspelt de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) in haar maandelijkse olierapport, dat dinsdag werd gepubliceerd.
Volgens het oliekartel neemt de wereldwijde vraag in 2010 met een half miljoen vaten per dag toe tot 84,34 miljoen vaten op een dag. Volgens de OPEC zal de vraag vooral toenemen in China, India, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Of ook de vraag uit de Verenigde Staten zal stijgen, hangt af van het tempo waarin de Amerikaanse economie herstelt, aldus de OPEC.
De OPEC stelde dinsdag de verwachtingen voor 2009 verder naar beneden bij. Voor dit jaar gaat de organisatie nu uit van een daling van de olievraag met 1,65 miljoen vaten per dag. In juni rekende het oliekartel nog op een afname met 1,62 miljoen vaten per dag. De OPEC is goed voor ongeveer 40 procent van de wereldproductie.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!