Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Zelfgemaakte tomatenspread is ook heerlijk en niet duur. Nodig:- Grote ui- Blik tomatenblokjes- Italiaanse kruiden, gedroogd- Citroensap uit een flesje- Cayennepeper of iets dergelijks- Zoetstof of suiker- Evt. bindmiddelNeem een grote ui en snipper deze. Glazig, lichtbruin bakken in een beetje olie.Voeg een blik tomatenblokjes toe (Aldi 45 cent) en verwarm dit op matig vuur tot het gaat borrelen.Draai het vuur laag en voeg er gedroogde Italiaanse kruidenmix aan toe of wat je maar hebt staat in de keukenkast: oregano, basilicum etc. Bij Lidl hebben ze deze kant en klaarmix soms in een pot van 200 ml onder de naam ‘Pomedorimix’.Voeg voor de pit een klein beetje cayennepeper toe of iets als sambal of een klein vers fijngesneden pepertje. Probeer eerst een klein beetje en voeg meer toe naar je eigen smaak!Voor de frisheid een eetlepel citroensap en om het zure op te heffen wat druppels zoetstof of suiker. Laat het geheel nog doorwarmen zodat de gedroogde kruiden goed kunnen wellen.Als het mengsel te vloeibaar is naar je zin kun je wat allesbinder of maizena toevoegen.Doe het geheel in een schaal en laat dit afkoelen buiten de koelkast. Daarna afgedekt in de koelkast bewaren voor de volgende dag, dan is de spreadhet lekkerst.Suggestie voor gebruik: - Besmeer je boterham eerst met een laagje kruidenroomkaas in plaats van met boter- Besmeer je boterham helemaal niet, beter voor de lijn met alleen de tomatenspread.Geniet ervan, het is heerlijk. Bron voor deze salade:Enkele jaren geleden hadden ze bij de Lidl tijdens de zomermaanden een dergelijke spread in een klein bakje in de verkoop. Toen het er niet meer te koop was heb ik bovenstaand recept bedacht en het bleek nog veel lekkerder en bovendien 4x zoveel te zijn.
Er is bij alles wel iets op voor of tegen. Te veel zoet op brood is ook slecht voor je tanden. Kaas van een kaasboerderij is lang zo zout niet als die van de supermarkt. Als je niet te veel eet en maar een klein beetje gebruikt kan roomboter niet veel kwaad en het is veel lekkerder. Vette vis is heerlijk, maar moet je niet elke dag eten, want het is wel een dikmaker. Verder is het dieet van de meeste Nederlanders behoorlijk eiwitrijk. Dat kan best wat minder. Dus ook weer niet te vaak een eitje als je ook al vlees eet en andere melkproducten gebruikt. Afijn, alles met mate dus;
Halvarine etc gezondecht bizar dat kassa dit promoot. Roomboter is juist heel gezond. Halvarine etc is een chemicaliën bom. Ken iemand die bij een fabriek heeft gewerkt die dit produceert, en die zei mij dat je halvarine niet moet eten.
Geiten of schapenkaas? laten we dan maar hopen dat er een wc in de buurt is. Smeer je altijd een laagje boter op de boterham? Dan zijn halvarine en margarine volgens het Voedingscentrum een verantwoorde keuze. Ehum ook hier klopt er niets van. Juist ongezouten roomboter is gezonder dan margarine mits je geen grote hoeveelheden gebruikt.(en het smaakt ook nog eens lekkerder.)
Kunt u de connectie schapen-/geitenkaas en wc toelichten? Ik eet dit regelmatig, nooit ergens last van. Misschien de tgt-datum beter in de gaten houden?
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!