Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Op tijd gaan slapen hoeft niet

09-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bedtijd_03.jpg
Kinderen hoeven niet per se vroeg naar bed, zolang ze maar elke avond op hetzelfde moment onder de wol kruipen. Dat meldt Trouw op basis van Brits onderzoek.
Onderzoek
De wetenschappers ondervroegen ruim 10.000 ouders over de bedtijd van hun kinderen toen die 3, 5 en 7 jaar oud waren. De oudste kinderen werden getest op hun lees- en rekenvaardigheden en ruimtelijk inzicht. Eén of twee uur verschil in vaste bedtijd bleek niet zoveel uit te maken, maar vooral kinderen die op wisselende momenten naar bed gingen, maakten de test minder goed dan anderen.
Belangrijk: vaste biologische klok
Regelmaat en vooral een vaste biologische klok is belangrijker dan zo veel mogelijk slaap, concludeerden de onderzoekers. En een vaste kinderbedtijd komt beter laat dan nooit: kinderen die op alle drie de meetmomenten vaak wisselden van bedtijd, scoorden slechter dan wie na een paar jaar alsnog op een vast tijdstip naar dromenland ging. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!