Kassa

Op reis tijdens 79e Boekenweek

07-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boekenkast_05.jpg
Het 'Buitenaards Boekenbal' luidt vrijdagavond de 79e editie in van de Boekenweek. Het feestje in de Stadsschouwburg in Amsterdam met vele bekende schrijvers vormt traditiegetrouw het begin van het jaarlijkse boekenfestijn, dat zaterdag begint.
Literaire activiteiten
Tijdens de Boekenweek vinden in heel het land honderden voorleessessies, lezingen en andere literaire activiteiten plaats om het Nederlandstalige boek onder de aandacht te brengen. Het evenement wordt afgesloten op zondag 16 maart. Die dag kunnen mensen gratis reizen met de trein met het Boekenweekgeschenk op zak.
Thema
Het thema van dit jaar is reizen. Al sinds het bestaan van het boek heeft de reisliteratuur een belangrijke rol gespeeld, zegt de organiserende CPNB. ,,We reizen altijd graag met andersmans ogen. De verhalen, de échte verhalen, krijgen we via boeken.''
Boekenweekgeschenk
Tommy Wieringa schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk: Een mooie jonge vrouw. Mensen krijgen het cadeau bij de aanschaf van minstens 12,50 euro aan boeken. Door de crisis bij boekhandelsketen Polare is het geschenk daar niet te krijgen.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!