Kassa

Op korte termijn is 'lockdown light' funest voor economisch herstel

15-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld sparen spaargeld 1127

De 'lockdown light' die het kabinet heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan maakt naar verwachting van Nederlandse banken voorlopig een eind aan het economisch herstel van na de eerste golf. Met name Rabobank heeft deze verwachting en voorziet dat de groei in 2021 halveert, meldt het FD.

Woensdag overlegden de economen van Nederlandse banken over wat de nieuw afgekondigde maatregelen van het kabinet betekenen voor de economie. Hieruit komt de verwachting naar voren dat de vooruitzichten op de korte termijn verslechteren, maar dat de economie daarna mogelijk sneller herstelt.

In de raming uit september hield Rabobank al rekening met een opleving van het coronavirus, stelt econoom Frank van Es. Voor dit jaar ging de bank uit van een krimp van 5,2 procent. Door de nieuw opgelegde beperkingen van het kabinet verandert daar weinig aan, denkt Van Es, ook al slaat de groeiverwachting voor het vierde kwartaal om van een plus naar een min. Voor volgend jaar voorziet Rabobank echter een sterker effect. Ten opzichte van september zal de raming ongeveer halveren, zegt Van Es, en in de buurt van 1 procent uitkomen.

Bron: FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!