NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Op alle medicijnen komt een houdbaarheidsdatum

10 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Pillen medicijnen 930x520
Op bijna alle medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, staat binnenkort hoelang je het aangebroken middel kunt gebruiken. In 2015 stond die informatie nog maar op 10 procent van de middelen, in 2018 loopt dat op tot 92 procent, meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Het college riep fabrikanten op in actie te komen nadat uit onderzoek van de Consumentenbond naar voren kwam dat het voor mensen onduidelijk was tot wanneer ze bijvoorbeeld een geopend flesje hoestdrank verantwoord konden gebruiken. Fabrikanten gaven massaal gehoor aan de oproep, aldus het CBG dat erop wijst dat de vervaldatum volgens Europese regels niet altijd op de verpakking en in de bijsluiter hoeft te staan.

Winkels maken voorraad op

Het CBG kwam met de oproep omdat zij het belangrijk vindt dat medicijnen goed worden gebruikt. Op nog niet alle zogeheten zelfzorgmedicijnen in de winkels staat de houdbaarheid, want de winkels maken eerst de voorraad op. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!