Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Ook voor digibeet moet ov toegankelijk zijn'

14 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuten
trein ov ov-chipkaart chipkaart 930 520
Ook mensen die niet goed om kunnen gaan met smartphones en laptops moeten probleemloos met het openbaar vervoer kunnen reizen. Daarvoor pleit OV loket, de ombudsman voor het openbaar vervoer. De overheid en ov-bedrijven moeten volgens de organisatie meer rekening houden met digibeten, ouderen, laaggeletterden en nieuwkomers die nog niet goed Nederlands spreken.
''Het gebruik van apps, e-tickets en digitaal betalen heeft voor veel reizigers voordelen, maar niet voor deze groep'', aldus de ombudsman. “Openbaar vervoer is bij uitstek een voorziening die voor iedereen toegankelijk moet zijn, dus ook voor wie digitaal minder vaardig is.”

Rekening houden

''Bij elke verandering op het gebied van ICT moeten vervoerders zich afvragen of het geen verslechtering oplevert voor wie geen computer of smartphone heeft'', aldus de ombudsman. ''We moeten nog zeker enkele decennia rekening houden met mensen die niet goed uit de voeten kunnen met digitalisering.'' ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!