Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook Vodafone stapt naar rechter om veiling

25-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vodafone_01.jpg
Vodafone stapt naar de rechter over de opzet van een frequentieveiling voor mobiel internet. Dat heeft Vodafone donderdag bekendgemaakt. Het telecombedrijf volgt daarmee branchegenoot KPN dat eerder op de dag al aankondigde juridische stappen te nemen.
Vodafone heeft evenals KPN een kort geding aangespannen tegen het agentschap Telecom, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Vodafone stelt dat er meer duidelijkheid moet zijn over het beleid voordat de veiling plaatsvindt. Daarnaast voelt het bedrijf zich benadeeld ten opzichte van zowel nieuwkomers als de gevestigde orde. KPN en Vodafone trekken niet samen op in hun rechtszaak. De twee zaken staan los van elkaar, benadrukt een woordvoerder van Vodafone. ,,We volgen ons eigen plan'', aldus de woordvoerder. De zogeheten 2,6 GHz-veiling, waarmee mobiel internet mogelijk wordt met de snelheid en de (beeld-)kwaliteit van een breedbandverbinding, werd vorig najaar aangekondigd en begint op 20 april. Nederland telt drie grote aanbieders van mobiele communicatie: KPN, Vodafone en T-Mobile. T-Mobile kan zich vinden in de bezwaren van KPN en Vodafone, maar maakt niet de gang naar de rechter. ,,We vinden de veiling op deze manier een schande'', aldus een woordvoerder van T-Mobile. ,,Maar we stappen niet naar de rechter, omdat dat de veiling kan vertragen. We willen nu zo snel mogelijk duidelijkheid.''  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!