Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook vaste KLM-klanten betalen voor ruimbagage

19-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_klm.jpg
Ook vaste klanten van de KLM moeten voor hun ruimbagage gaan betalen. Nu al moeten mensen die geen Frequent Flyer zijn betalen voor hun koffer, vanaf 1 oktober moet ook een aanzienlijk deel van de mensen die regelmatig met KLM vliegen minstens 7,50 euro betalen om bagage in te checken.
Laagste klantniveau
Het gaat om leden van het laagste klantniveau (Ivory), die op Europese vluchten in Economy Class vliegen. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij in een nieuwsbrief.
Inchecken
De prijs van 7,50 geldt alleen wanneer de bagage vóór aankomst op de luchthaven is geregistreerd. Op het vliegveld zelf kost het inchecken van een koffer 15 euro per vlucht. Wie nu al een ticket heeft voor een vliegreis op of na 1 oktober, hoeft niet bij te betalen.
Gratis
Voor leden van de drie hogere klantniveaus (Silver, Gold en Platinum) blijft de ruimbagage nog wel gratis. Om zo'n niveau te bereiken moet een klant een minimumaantal mijlen hebben gevlogen.
Flying Blue-programma
Vorig jaar maakte KLM bekend dat ruimbagage niet langer voor iedereen gratis is. Alleen door mee te doen aan het Flying Blue-programma, konden klanten de rekening van 15 euro per enkele Europese reis omzeilen. Het besluit leverde KLM in korte tijd tienduizenden nieuwe Ivory-leden op.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!