Kassa

Ook Van Lanschot Kempen gaat te veel betaalde rente compenseren

  •  
28-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
694 keer bekeken
  •  
geld roof straatroof beroving 1127

Van Lanschot Kempen gaat klanten en voormalig klanten compenseren die te veel rente hebben betaald op hun consumptieve krediet. Ook bij deze bank daalde de rente niet altijd mee met de marktrente. 

Aanleiding van het onderzoek van Van Lanschot Kempen, zijn de uitspraken van het financiële geschilleninstituut Kifid. Het geschilleninstituut oordeelde bij diverse banken en verzekeraars dat hun klanten redelijkerwijs mochten verwachten dat de marktrente zou worden gevolgd, tenzij dit nadrukkelijk anders zou zijn vermeld. Kassa besteedt al jaren aandacht aan de te hoge rentes. 

Relatief weinig klanten

Volgens Van Lanschot Kempen gaat het slechts om een beperkt aantal klanten die in aanmerking komen voor compensatie, omdat maar weinig van haar klanten een consumptief krediet hebben. De bank trekt zo’n drie miljoen euro uit voor de compensaties. 

Andere banken

In vergelijking met andere banken gaat het bij Van Lanschot Kempen om een klein bedrag. Zo werd eerder bekend dat ING zo’n 180 miljoen euro uittrekt voor compensaties, ABN AMRO trekt voor 310 miljoen euro de knip. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!