Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook tegen andere ziektes stijgt de vaccinatiegraad

01-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
240 keer bekeken
  •  
vaccin prik 1127
Terwijl er nog volop tegen corona wordt gevaccineerd, gaat ook het normale vaccinatieprogramma door. Met effect, laat staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) donderdag weten. De vaccinatiegraad is dit jaar licht gestegen.
De staatssecretaris noemt het "bijzonder positief" dat ondanks de coonapandemie het Rijksvaccinatieprogramma "zoveel mogelijk is doorgegaan".

Meer kinderen ingeënt

Minstens 93 procent van alle kinderen tot 2 jaar heeft alle vaccinaties voor hun leeftijdsgroep gehad. Dat was een jaar eerder nog 90,8 procent. De grootste stijging onder jonge kinderen is gezien bij de prikken tegen hepatitis B en DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus en polio).
Blokhuis meldt ook een nieuwe stijging onder 14-jarige meisjes die gevaccineerd zijn tegen HPV. Waar de staatssecretaris vorig jaar nog een vaccinatiegraad van 53 procent meldde in deze categorie, is die dit jaar 63 procent. Doordat vrouwen ook op latere leeftijd nog die HPV-prik kunnen krijgen, is de totale vaccinatiegraad voor dit vaccin 68 procent.

Minder infectieziekten

In 2020 kregen minder mensen een infectieziekte waartegen wordt gevaccineerd in het Rijksvaccinatieprogramma, maar dat komt volgens Blokhuis ook door de coronamaatregelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!