Kassa

Ook Sinterklaas getroffen in de portemonnee

11-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sinterklaas_06.jpg
De schuldencrisis laat ook Sinterklaas niet onberoerd. Hoewel het sinterklaasfeest onverminderd populair blijft, geeft de gemiddelde Nederlander dit jaar minder uit aan de jaarlijkse traditie. Dit blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek naar het gedrag van de Nederlandse consument rond Sinterklaas dat is uitgevoerd door Q&A Research & Consultancy in opdracht van Wugly.nl.
Bestedingen dalen
De bestedingen zullen volgens het onderzoek met zo'n 8 procent dalen. Veel consumenten (40 procent) geven aan minder geld te besteden te hebben dan vorig jaar, terwijl 29 procent zegt dit jaar minder cadeautjes te kopen. Zo'n 6 procent geeft als reden zich zorgen te maken om de economie.
Mannen en vrouwen
Waar mannen zeggen dat ze goedkopere cadeautjes kopen dan vorig jaar, is het vooral de partner die het moet ontgelden. In 60 procent van de gevallen is het de partner die een goedkoper cadeau krijgt. Andersom, wanneer vrouwen goedkopere cadeautjes kopen dan vorig jaar, is in 'slechts' 32 procent van de gevallen de partner het slachtoffer.
'Groene Sint'
Uit het onderzoek onder ruim 1100 mensen blijkt verder dat de actie 'Groene Sint' nu bij de consument begint door te dringen. Waar die eerder overwegend onverschillig was ten opzichte van duurzaam geproduceerde chocoladeletters, geeft nu ruim een kwart van de bevolking aan dat ze alleen chocoladeletters zullen kopen die van Fairtrade chocolade zijn gemaakt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!