Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ook Schiphol maakt zich op voor noodweer

20 jun 2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schiphol_03.jpg
Reizigers op vliegveld Schiphol moeten rekening houden met vertragingen door het dreigende noodweer. De overlast kan ,,matig tot groot'' zijn. Daarvoor waarschuwt de Europese vluchtleiding Eurocontrol donderdag.
Extreem weer
In Gelderland, Overijssel en Drenthe kan het weer donderdag extreem worden. In de komende uren zijn daar zware regen- en onweersbuien, die gepaard kunnen gaan met hagel. Plaatselijk kan veel neerslag vallen. Vliegtuigen kunnen niet door zulke weersystemen vliegen en moeten misschien omvliegen. In de loop van de middag wordt duidelijk wat de gevolgen zijn.
De zware buien komen uit Duitsland en trekken langzaam naar het noordwesten en noorden van Nederland.
Het treinverkeer
Ook spoorbeheerder ProRail zet zich schrap voor problemen door het zware weer. ,,We hebben 7000 kilometer stalen rails, ICT-apparatuur en veel kabels en leidingen buiten liggen. Deze blijven gevoelig voor blikseminslag", meldt ProRail op de website. Daarom staan er 30 storingsploegen klaar die direct kunnen ingrijpen als de bliksem inslaat en er storing ontstaat. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar