Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook PVV wil dat Kamp AOW-plan intrekt

04-04-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
euros_10.jpg
Ook de PVV keert zich tegen het plan van minister Henk Kamp van Sociale Zaken om alleenstaande AOW'ers die met hun volwassen kind samenwonen, te korten op hun uitkering. De gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA wil dat de VVD-bewindsman zijn voorstel intrekt.
Coalitiegenoot CDA stelde zaterdag al dat het plan van tafel moet. Nu heeft een alleenstaande AOW'er recht op een uitkering van 70 procent van het minimumloon als hij of zij een huishouden deelt met een kind van achttien jaar of ouder. Kamp wil dat beperken tot 50 procent, ofwel een AOW-uitkering voor samenwonenden. ,,Veel van deze kinderen verlenen mantelzorg en zorgen ervoor dat deze ouderen niet in een isolement raken. Het zou de samenleving veel meer geld kosten wanneer deze kinderen het ouderlijke huis vanwege het afpakken van de toeslag zouden verlaten'', stelde PVV-Kamerlid Ino van den Besselaar. ,Veel van deze kinderen verlenen mantelzorg en zorgen ervoor dat deze ouderen niet in een isolement raken. Het zou de samenleving veel meer geld kosten wanneer deze kinderen het ouderlijke huis vanwege het afpakken van de toeslag zouden verlaten'', stelde PVV-Kamerlid Ino van den Besselaar. Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma van het CDA in de Tweede Kamer wees er tijdens het afgelopen partijcongres op dat deze groep alleenstaande AOW'ers zo wordt gestraft voor het feit dat ze samenwonen met hun volwassen kinderen om voor elkaar te zorgen. De keuze om voor elkaar te zorgen binnen de familie is voor het CDA juist heel belangrijk. ,,Wij willen dat niet straffen, maar juist stimuleren'', aldus de fractievoorzitter. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!