Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook op stations kan weer gestemd worden

12-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stemmen 930x520
Kiezers kunnen volgende week woensdag ook weer op stations terecht om hun stem uit te brengen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Station Castricum heeft de ‘primeur’, daar gaat het stembureau in de bloemenkiosk open om 00.00 uur.
Op en rond in totaal 69 stations kunnen stemgerechtigden terecht, aldus ProRail. Reizigers kunnen stemmen op het station in de gemeente waar ze wonen, met een geldige stempas en een identiteitsbewijs. De spoorbeheerder waarschuwt overigens dat de waterschapsgrenzen afwijkend kunnen zijn van de provinciegrenzen. ,,Voor stemmende reizigers is het slim vooraf na te gaan of voor beide verkiezingen op hetzelfde station gestemd kan worden'', aldus ProRail.

Openingstijden

Na station Castricum kunnen vroege reizigers vanaf 05.15 terecht in Breda en Nijmegen. Om 05.30 uur gaan de stembureaus op station Meppel en Zwijndrecht open. De meeste stationsstembureaus zijn geopend tussen 7.30 uur en 21.00 uur, wanneer alle stembussen sluiten en het tellen van de stemmen begint.

Druk

Stemmen op het station kan sinds de verkiezingen in 2006. Het is altijd erg druk bij de stembureaus, dus ProRail raadt kiezers aan hier rekening mee te houden. ANP

Meer over:

stemmen, prorail, station
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!