Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook CNV-bond ligt dwars over pensioenakkoord

16-06-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pensioen360210_20.jpg
Politievakbond ACP is teleurgesteld over het pensioenakkoord en legt de plannen met een negatief advies voor aan de leden. Dat zei de voorzitter van de CNV-vakbond Gerrit van de Kamp woensdag. Een woordvoerder van de ACOM, de CNV-bond voor militair personeel, zei dat deze bond het eens is met de argumenten die de ACP aanvoert tegen het akkoord.
'Extra zwaar getroffen'
De zware beroepen komen er in het kersverse akkoord slecht van af, vindt ACP. De regelingen voor vervroegd pensioen ziet hij nagenoeg sneuvelen. ,,Onze sector wordt extra zwaar getroffen.'' Ook vindt Van de Kamp dat de risico's te veel voor rekening komen van de werknemers.
'Genoeg ruimte voor afspraken'
CNV-voorzitter Jaap Smit betreurt de argumentatie van Van de Kamp. ,,Ik denk dat hij het akkoord niet goed begrepen heeft.'' Smit wijst erop dat er in het akkoord juist wel afspraken zijn gemaakt over vervroegd uittreden. Bovendien stelt hij dat er aan de cao-tafel nog genoeg ruimte is om afspraken te maken over risicodeling. ,,Van de Kamp moet het akkoord nog maar eens goed lezen'', aldus Smit.
Dwarsligger
Ook vakcentrale FNV zit met een dwarsligger in de maag. Deze zomer raadpleegt de vakcentrale de leden over het pensioenakkoord. De grootste bond, FNV Bondgenoten, heeft al laten weten het plan met een negatief advies voor te leggen aan de leden. Mits Bondgenoten meedoet aan het FNV-referendum. Daarover neemt de vakbond later deze maand een beslissing. ACP is met krap 24.000 leden lang niet zo'n grote speler als Bondgenoten, dat bijna een half miljoen leden heeft.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!