Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook bij 2e WK-duel Oranje laag ziekteverzuim

20-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tv_kijken_11.jpg
De tweede wedstrijd van Oranje op het WK voetbal in Brazilië heeft er niet toe geleid dat werknemers zich massaal ziek meldden. Nederlanders lijken zich sportief op te stellen en gewoon naar hun werk te gaan. Dat blijkt uit cijfers van Verzuimbarometer.nl.
Geen reden
Woensdag meldde 4,83 procent van de Nederlandse werknemers zich ziek. Dat is ongeveer gelijk aan maandag en dinsdag. De wedstrijd tegen Australië begon aan het einde van de werkdag, om 18.00 uur. Voor werkend Nederland was dit blijkbaar geen reden om zich die dag ziek te melden.
Match
Ook bij de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje, afgelopen vrijdag, zorgde 'Oranjekoorts' niet voor een hoog verzuim. Die match begon 's avonds om 9 uur.
Eerder stoppen
Eerder deze week lieten ArboNed en ArboUnie, die zieke werknemers begeleiden en controleren, al weten dat de oplopende Oranjekoorts meestal in goed overleg tussen werkgevers en werknemers wordt getemperd. Volgens de arbodiensten blijkt het maken van afspraken over voetbal kijken op het werk, thuiswerken, eerder stoppen met werken en later inhalen van de verloren werktijd in de praktijk goed uit te pakken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!