Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ook baby's een zonnebril op'

27-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
baby2.jpg
De meeste ouders weten wel dat ze de huid van hun kindjes moeten beschermen tegen de zon, maar dat dat ook geldt voor de ogen is nog niet genoeg doordrongen. Dat vindt het Oogfonds. De organisatie begint daarom een campagne om ouders ervan bewust te maken dat UV-straling niet alleen voor de huid, maar ook voor de ogen schadelijk kan zijn. Het fonds raadt ouders aan om hun kleintjes, ook baby's, een zonnebril te laten dragen als ze in de zomer buiten komen.
'Kinderogen zijn kwetsbaar'
,,Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht, zeker in de zomer, permanente schade aan de ogen geven. Kinderogen zijn extra kwetsbaar'', meldt het Oogfonds dinsdag. Door te veel en te lange blootstelling aan UV-straling kan het hoornvlies beschadigd raken en wordt het risico op oogziektes groter.
Bescherming
,,Op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed of slecht zien.'' Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger de UV-straling. Niet alleen op het strand, maar ook in de bergen en de sneeuw is het belangrijk om de kinderoogjes te beschermen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!