NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oogfonds luidt noodklok: steeds meer kinderen bijziend

20 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
oog ogen 1127
Om massale oogproblemen te voorkomen, starten het Oogfonds en de Gelderse lenzenfabrikant Procornea een campagne. Gesignaleerd wordt dat kinderen bijziend worden doordat ze minder buiten spelen en te lang naar beeldschermen en boeken staren, meldt het AD.

Campagne tegen bijziendheid

Bijziendheid is een oogafwijking waarbij je moeite hebt om dingen op afstand scherp te zien, aldus het Oogfonds. De campagne tegen bijziendheid begint vandaag bij wijze van proef bij een opticien in Arnhem en Rotterdam en later in de week bij een zaak in Ruurlo.
In februari gaat de campagne pas echt los. Dan worden basisscholen benaderd met de oproep om kinderen voor niet meer dan twintig minuten achter elkaar te laten lezen of op een mobiel of tablet te laten kijken. Tevens komt er een radiocampagne. Daarnaast worden kinderen via 'influencers' op TikTok, een populaire app onder kinderen, gewezen op de gevaren van langdurig mobielgebruik.
Bron: AD

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!