Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oogfonds lanceert online glaucoomtest

07-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
871 keer bekeken
  •  
jgdmdf
Van 6 tot en met 12 maart 2016 vindt de jaarlijkse Wereld Glaucoomweek plaats. In Nederland lopen naar schatting 100.000 mensen ongemerkt met deze sluipende oogziekte rond. Vroege opsporing is noodzakelijk, glaucoomschade aan het oog is onomkeerbaar. Daarom lanceert het Oogfonds tijdens de glaucoomweek een nieuwe online glaucoomtest.
Glaucoom is een veelvoorkomende oogziekte, waarbij de oogzenuw beschadigt. Het risico op glaucoom stijgt vanaf het veertigste levensjaar. Mede door de vergrijzing worden steeds meer Nederlanders getroffen door deze ingrijpende oogziekte. Naar schatting hebben in Nederland 200.000 mensen glaucoom. Slechts de helft is zich hiervan bewust.
Om glaucoom in een vroeg stadium te signaleren, heeft het Oogfonds de online glaucoomtest ontwikkeld. Met deze korte gratis test kan iedereen zijn of haar gezichtsveld controleren en checken of er sprake is van een verhoogd risico op glaucoom.
De gratis test is te vinden op  www.glaucoomtest.nl .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!