Kassa

Onzuinige en vervuilende auto's nog steeds in trek

10-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Opel stuur auto 930x520
Nederlanders kopen dit jaar opnieuw meer onzuinige en vervuilende auto's dan een jaar eerder. Voor het tweede jaar op rij stijgt de gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer van nieuw gekochte auto's, meldt het AD vrijdag. Daarmee is de uitstoot van het broeikasgas 10 procent hoger dan twee jaar geleden.

Geen fiscale voordelen

Vorig jaar steeg de uitstoot omdat er geen fiscale voordelen meer waren voor het leasen van zuinige diesels en hybride auto's. Dit jaar zet die trend door, blijkt volgens de krant uit data van de vereniging van autofabrikanten en -importeurs RAI.

Grotere auto's

Grotere en zwaardere auto's zijn volgens de RAI meer in trek. Dat ze meer verbruiken, deert de koper niet. De stijgende verkoop van elektrische auto's kan de trend van steeds meer CO2-uitstoot niet keren. De uitstoot kan volgens de RAI alleen substantieel dalen als er meer elektrisch wordt gereden. AD
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gypsyjoy
gypsyjoy12 nov. 2017 - 16:48

De uitstoot ve elektrische auto is natuurlijk even groot. Elektra wordt opgewekt, niet altijd groen,dus is er uitstoot. Alleen op een andere plek, nl. de energie centrale.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!