Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ontslagen bij Libelle en Margriet

14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tijdschriften_02.jpg
Bij het tijdschrift Libelle verdwijnen komend jaar ongeveer tien banen. Bij Margriet gaan circa zes banen verloren, liet een woordvoerster van mediabedrijf Sanoma vrijdag weten.
Libelle gaat de redactie inkrimpen van 37,5 naar 28 arbeidsplaatsen. Bij Margriet gaat de redactie terug naar 19 voltijdsplekken. De ontslagen vallen op alle afdelingen, zowel bij het schrijvend personeel als de vormgevers.
Nieuwe functies
Beide damesbladen krijgen een 'rompredactie', waarbij alle redacteursfuncties komen te vervallen. Daarvoor komen nieuwe functies in de plaats, zoals die van 'producer' en 'coördinator'.
Reorganisatie
Sanoma maakte in oktober bekend afscheid te nemen van een groot aantal titels, waarbij 500 banen zouden verdwijnen. De tijdschriftenuitgever zou doorgaan met een aantal 'focusmerken', waaronder Libelle en Margriet.
Sanoma
Het vrouwenblad Libelle, dat 80 jaar bestaat, is een van de 'kroonjuwelen' van Sanoma. Naast Margriet behoren ook titels als Viva, Flair en Donald Duck behoren tot de zogenoemde focusmerken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!