Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ontheffing nodig voor studie naar atoomkennis

6 mei 2013
  •  
leestijd 1 minuten
studenten_36.jpg
Binnenkort moeten studenten van alle nationaliteiten ontheffing vragen om een studie te mogen volgen die toegang geeft tot nucleaire kennis. Dat heeft minister Jet Bussemaker (Onderwijs) geantwoord op Kamervragen van de SP en D66.
Discriminatie
Nu geldt dat alleen voor Iraanse studenten. Dat is gebaseerd op een resolutie van de Verenigde Naties die het Iran moeilijk wil maken om kennis te krijgen over nucleaire wapens. De Hoge Raad oordeelde echter in december dat Nederland Iraniërs op die manier discrimineert.
Ontheffing
Tot nu hebben zeven studenten geen toestemming gekregen om een bepaalde studie te volgen. Bussemaker ziet geen reden om daarvoor excuses aan te bieden, schrijft zij. Ook is er geen sprake van compensatie voor geleden schade. Twee studenten kregen wel ontheffing. Om ,,de (internationale) veiligheid te waarborgen'' moeten straks dus alle studenten ontheffing aanvragen, schrijft Bussemaker.  Ze verwacht de nieuwe regeling voor de zomer rond te hebben. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!