Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onterechte afschrijving door autoverhuurder Hertz

  •  
07-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
195x90_belbus.png
Jan van de Gevel genoot vorig jaar van een fantastische vakantie in Canada. Samen met zijn vrouw reed hij met een grote Jeep wekenlang door Brits-Columbia en Alberta. Hij boekte de vakantie bij Globe, onderdeel van OAD voor ruim €5000, daarvan was iets meer dan €1600 voor huur van de Jeep. Een half jaar na de vakantie komt er een onaangename verrassing.
OAD failliet
Hertz Canada, de verhuurder van de auto, heeft €1300 van zijn creditcard afgeschreven. OAD is ondertussen failliet gegaan en ook al gebeurde dat pas maanden na de vakantie van Jan, de rekening voor de autohuur is door OAD blijkbaar nooit betaald. Hertz gebruikt nu de creditcard van Jan, die hij heeft laten zien voor de borg van de auto, voor de openstaande rekening van OAD. 
Wanbetaler
Via een betwistingsprocedure bij de bank vraag Jan zijn geld terug en hij wordt in het gelijk gesteld: volgens Mastercard heeft Hertz het geld onterecht afgeschreven en Jan krijgt de €1300 terug. Opgelost zou je denken, maar niet voor Hertz Canada. Hertz Canada bestookt Jan nu met aanmaningen om het openstaande bedrag alsnog te betalen en heeft zelfs een incassobureau ingeschakeld. Vanuit het hoofkantoor van Hertz in Amerika krijgt Jan vervelende brieven. Hij staat nu geregistreerd als wanbetaler.
Schuld
Jan is bang voor een oplopende schuld in Canada en Amerika. Hij gaat graag naar die landen op vakantie en wil in de toekomt gewoon weer zonder problemen een auto kunnen huren. Zowel Hertz Canada als Hertz Amerika reageren niet op zijn emails. Ondertussen blijven de aanmaningen op de mat vallen.
'Jan moet betalen'
Hertz Nederland vindt dat Jan de openstaande rekening moet betalen, omdat hij bij het huren van de auto heeft getekend voor aansprakelijkheid bij mogelijke schade. Jan tekende voor de afhandeling van mogelijke schade aan de auto, niet voor andere soorten schade zoals het faillissement van OAD. Hertz heeft zaken gedaan met OAD en moet daarom bij de curator van OAD aankloppen en niet bij Jan persoonlijk. 
Oplossing
Henk van den Helder van Hertz Nederland weet niet waarom Hertz Canada niet naar de curator van OAD is gegaan voor de openstaande rekening. Wel vindt hij het heel vervelend voor Jan dat hij wordt lastiggevallen vanuit Canada en Amerika. Hij gaat de openstaande rekening in Canada daarom met Hertz Nederland verrekenen en ook gaat Henk er persoonlijk zorg voor dragen dat Jan niet langer als wanbetaler wordt aangezien. 
'It never Hertz', grapt Henk van den Helder en om de pijn helemaal weg te nemen, mag Jan bovendien binnenkort een weekend lang gratis in een luxe auto van Hertz Nederland rijden.
De Belbus gaat met vakantie, maar je kan de hele zomer blijven mailen op belbus@vara.nl of schrijven naar postbus 1200 CZ in Hilversum. Tot na de zomer! 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!