Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onterecht geen hypotheek starters

16-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek 930 520
Ongeveer 30 procent van de starters op de woningmarkt krijgt onterecht geen hypotheek. Dat meldt BNR op basis van een onderzoek van Hypotheekshop.
Starters
Het gaat vooral om starters met een inkomen tussen de 20.000 en 30.000 euro per jaar. In veel gevallen kunnen starters een hypotheek prima betalen, maar zijn de regels rond hypotheekverstrekking te streng geworden voor deze groep. Je kunt dit jaar nog maar 2 procent van de koopsom extra financieren. In de meeste gevallen betekent dat dat starters zelf een aanzienlijk bedrag moeten inleggen en dat geld is er vaak niet.
Huren ook moeilijk
Wat het voor starters nog ingewikkelder maakt, is dat instromen in de huurmarkt voor hen ook moeilijk is. Aan sociale huurwoningen hangen enorme wachtlijsten en op de particuliere markt zijn de huurprijzen vaak te hoog voor starters. Dat het voor jongeren moeilijk is om aan een vast dienstverband te komen, maakt de situatie nog ingewikkelder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!