Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onterecht abonnement op tijdschrift Kinderen

  •  
07-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
magazine_kinderen_lezen.jpg
Net na de geboorte van haar dochtertje Guusje, krijgt Ilse van Gaal, net zoals zoveel moeders, een gratis babydoos. In de doos zit onder andere een leuke aanbieding voor het blad Kinderen. Over deze aanbieding wordt Ilse vervolgens ook telefonisch benaderd. En ze gaat er op in. Ze krijgt vervolgens vijf keer het blad en daarvoor wordt € 15,00 afgeschreven. Maar tot Ilse’s grote verbazing krijgt ze een zesde blad en wordt € 64,35 afgeschreven door de uitgever Sanoma. Ilse snapt het niet. Ze neemt contact op met de uitgever en die beweert vervolgens dat Ilse een abonnement voor een heel jaar heeft afgesloten. Ilse is het hier absoluut niet mee eens en komt in actie. Ze laat het geld storneren en neemt weer contact op met Sanoma. Maar verschillende mails en telefoontjes ten spijt, de uitgever blijft betalingsherinneringen en
–aanmaningen sturen. De Belbus schakelt advocaat Bas van Batenburg, van Van Batenburg & Van der Vlies Advocaten, in. Hij is van mening dat Sanoma Ilse een bevestiging van het abonnement en de voorwaarden had moeten sturen. Ook had het bedrijf het telefoongesprek moeten opnemen waarin Ilse het abonnement zou zijn aangegaan. Omdat het aan beide dingen ontbreekt en er dus geen bewijs is van een abonnement, staat Ilse volkomen in haar recht en hoeft ze niet te betalen. Met deze boodschap gaan Bas en Ilse vervolgens naar Sanoma en dan komt de uitgever ineens wel over de brug. Terwijl Ilse er het afgelopen halfjaar niet doorheen kwam, is Sanoma nu wel bereid goed naar haar te luisteren. Sanoma geeft nu wel toe dat er iets fout is gegaan. Het openstaande bedrag, dat inmiddels is opgelopen tot ruim € 113,00 wordt kwijtgescholden. Ook krijgt Ilse excuses voor de gang van zaken.
De Belbus is te bereiken via Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum. Maar u kunt ook mailen naar belbus@vara.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!