Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Online'-status verbergen op WhatsApp? Binnenkort kan het!

04-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
16125 keer bekeken
  •  
whatsapp_online_status_20220704

Wil jij op WhatsApp verbergen dat je online bent, zodat je bijvoorbeeld geen druk ervaart om snel op berichten te moeten reageren? Binnenkort kan dat, want WhatsApp werkt aan deze functie. 'Laatst gezien' kon al worden verborgen, maar met deze uitbreiding komt WhatsApp aan de wens van veel gebruikers tegemoet om ook de 'Online'-status af te kunnen schermen.

Dat meldt techblog WABetaInfo, waar vaker nieuws over nieuwe WhatsApp-functionaliteiten wordt gebracht. Deze functie bevindt zich momenteel in de testfase.

Als je de optie inschakelt, zien anderen niet langer in hun scherm dat jij online bent als ze jouw gesprek openen. Dat houdt omgekeerd echter wél in dat je ook niet meer kunt zien wanneer andere contactpersonen online zijn.

Dat principe gaat ook op voor 'Laatst gezien' en voor de welbekende blauwe vinkjes: schakel je deze functies uit in jouw profiel, dan kun je deze informatie ook niet zien bij jouw contactpersonen.

In de schermafbeelding uit een testversie van WhatsApp – te zien in de afbeelding bovenin dit artikel – valt te zien dat je onder 'Wie kan zien dat ik online ben?' kunt instellen dat dezelfde instellingen van toepassing zijn als op de keuze die je hebt ingevoerd bij 'Wie kan zien wanneer ik voor het laatst online ben geweest?', oftewel:

  • Iedereen
  • Mijn contacten
  • Mijn contacten, behalve... (indien je deze informatie voor bepaalde contacten wenst te verbergen)
  • Niemand

Wanneer wordt de functie beschikbaar gesteld?

Dat is helaas nog niet bekend: er is geen concrete datum genoemd en de functie wordt momenteel zoals gezegd nog getest. Wel wordt genoemd dat WhatsApp deze functie ontwikkelt voor iOS, Android en de WhatsApp-versies voor Windows en MacOS. 

Het kan gerust enkele weken of zelfs maanden duren voordat de functie onder alle gebruikers wordt uitgerold. Zodra het zover is, laten we het uiteraard weten.

Lees ook

Bron (inclusief schermafbeelding): WABetaInfo.com

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!