Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Online shoppen erg in trek tijdens feestdagen

09-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4001535.jpg
Pakketservice ziet in Nederland het aantal online bestedingen in een rap tempo stijgen. Er wordt meer via het internet verkocht, van kleding tot elektronica en van boeken tot cd's. Met name in de drukke decembermaand bleek het aantal pakketten dat dagelijks in de sorteercentra van TNT Post Pakketservice werd verwerkt opvallend hoog te zijn. In totaal vlogen 13,5 miljoen pakketten binnen enkele weken over de band, een stijging van zo'n 15% ten opzichte van dezelfde periode in 2007.
TNT Post Pakketservice sorteerde in deze periode ook in het weekend en er werden honderden extra medewerkers ingezet, zowel chauffeurs als sorteerders, om de pakketten op tijd te kunnen bezorgen. 'Steeds meer Nederlanders ontdekken het comfort van internetwinkelen waarbij de aankopen ook aan de deur worden bezorgd', aldus Gerrit Mastenbroek algemeen directeur TNT Post Pakketservice. 'In december zagen we een duidelijke toename van het aantal online consumentenaankopen.
Producten als plasmaschermen, spelcomputers en boeken bleken zeer in trek te zijn. Consumenten vergelijken steeds meer de prijzen van producten op het internet en kiezen ook vaker voor het gemak van thuisbezorging'.
Bron: TNT post
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!