Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Online reserveringen musea lopen storm

25 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
museum930x520
De online kaartverkoop voor musea gaat heel hard. Vanaf volgende week openen musea hun deuren weer voor bezoekers. Die dienen vooraf een bepaalde tijd te reserveren. Tickets zijn enkel verkrijgbaar via de websites van de musea. Het Rijksmuseum in Amsterdam is voor de eerste week al volgeboekt, meldt een woordvoerster.
Ook bij het Van Gogh Museum  en het Mauritshuis in Den Haag gaat de verkoop van tickets snel. Zo heeft het Van Gogh Museum deze maandag tot het begin van de middag zo'n 1500 tickets verkocht en het Mauritshuis sinds vrijdag zo'n 1200. 

Coronamaatregelen in musea

Musea hebben allerlei maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door te werken met onlinekaartverkoop en tijdvensters, willen ze het publiek spreiden. Ook hebben culturele instellingen looproutes gemaakt en zijn er extra hygiënemaatregelen. Lees hieronder meer over de maatregelen. ANP

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!