Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Online patiënteninformatie onvoldoende beveiligd

13-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter huisarts 930x520
De gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en ggz-instellingen doen op het gebied van 'e-health' nog onvoldoende om (patiënten)informatie te beveiligen. Dat blijkt uit een onderzoek door de Inspectie Gezondheidszorg onder tien zorginstellingen. Slechts twee daarvan voldeden aan de normen voor informatiebeveiliging.

Digitale zorgtoepassingen

E-health is een verzamelnaam voor uiteenlopende digitale toepassingen om de gezondheidszorg beter en goedkoper te maken. Voorbeelden daarvan zijn een medisch consult via een webcam, een patiënt die met een app zelf zijn lichaamsfuncties in de gaten houdt en een arts die op afstand met behulp van een robot een operatie doet.
,,Veel zorginstellingen hebben al een duidelijke visie op e-health, maar vinden het nog moeilijk om die zorgvuldig in de praktijk te brengen'', aldus de inspectie. Volgens de toezichthouder moeten zorginstellingen meer doen om de risico's van deze elektronische zorg via internet in kaart te brengen.
De inspectie gaat dit jaar verder met onderzoek naar de beveiliging van informatie bij deze vorm van zorg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!